zondag 26 mei 2013

Wollen jas 'uitgetrokken'

Aa-landen: Ondanks het koude weer werden op de Eemhoeve op zondag 26 mei, tien schapen van hun 'wollen jas' afgeholpen. Voor de tientallen bezoekers was er van alles te doen, zoals zelf pindakaas maken, brood roosteren, een puzzelroute.

Een uitgebreid verslag zal in de Aakwaa verschijnen. Hier alvast wat foto's:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zaterdag 25 mei 2013

Vreemde wezens in Winkelcentrum Aa-landen

Aa-landen: Vandaag, zaterdag 25 mei, is het winkelcentrum het domein van groene Goblins, Middeleeuwse ridders en sprookjes figuren en een enkele Steampunker. Dit alles in het kader van de geldinzamelingsactie van Aa-landse Andrea Lodder die Alpe d'HuZes gaat fietsen voor het goede doel, de kankerbestrijding. U kunt nog tot 16.00 uur terecht en tegen een zeer kleine betaling meedoen aan zwaardvechten, loterij, op de foto met een uil of een spel met een Goblin. Ook kunt u luisteren naar prachtige muziek op de hang of de didgeridoo .

Andrea Lodder (midden)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

donderdag 23 mei 2013

Benefietdag Alpe d'HuZes in Winkelcentrum Aa-landen

Aa-landen: 'Aan het einde van mijn examenjaar had ik niet veel bijzonders gepland. Lekker vakantie vieren en in de zon liggen. Totdat een vriendin mij belde met het nieuws dat ze naar Frankrijk ging. Een vriend aanmoedigen die de Alpe d'HuZes ging rijden. Ik had als eens eerder gehoord van de Alpe d'HuZes, en het leek mij een geweldig evenement. Ik vroeg voor de grap of ik mee zou kunnen, en heel toevallig kon dat ook. Van het een kwam het ander en zo zaten we met z'n 3en (Natascha, Barbara en ik) in de auto op weg naar de Alpe d'Huez. Toen we na een 13 uur durende reis aankwamen op de camping regende het als een gek. We werden na het opzetten van de tent al gelijk uitgenodigd bij de camping-buren voor een warm kopje thee bij de caravan. De sfeer was gelijk al goed, en die is niet meer weg gegaan de gehele Alpe d'HuZes week. We hebben met z'n 3en enorm genoten van alles, en hebben zo veel inspirerende en mooie mensen gezien en ontmoet. Wij wilden hier in 2013 ook deel van uit maken, dus besloten Barbara en ik om in 2013 deel te nemen aan de Alpe d'HuZes.

Er bood zich een kans aan om ons aan te sluiten bij Team Alpenkanjers 4, en die kans hebben we gelijk gepakt natuurlijk. Niks is leuker om een uitdaging als dit aan te gaan met een team.

Ik ga de Alpe d'HuZes rijden voor alle mensen die vechten tegen de ziekte of die er mee te maken hebben gehad in het verleden. Zelf heb ik in de familie mensen die er helaas mee te maken hebben en ga voor hun fietsen. Zo vaak mogelijk die berg op.' Aldus Andrea Lodder op de site van Alpe dHuZes waar zij zich voorstelt.

Zij is met haar 17 jaar de jongste deelneemster van de 'Alpenkanjers' die dit jaar starten met 6 teams. Andrea is naast haar opleiding detailhandel bij Landstede werkzaam bij de Jumbo Aa-landen, Scholten tweewielerspecialist, Dierenambulance Zwolle en Stichting Greenthingz. Een bezige jonge vrouw die naast haar verplichtingen ook al een heel jaar stevig aan het trainen is om straks de berg op te gaan voor KWF. Dit avontuur is zij aangegaan met haar goede vriendin Barbara Goossens uit Veenendaal, die in hetzelfde team rijdt. Vorig jaar zijn zij als toeschouwers naar de Alp d'HuZes geweest en daar beloofde ze elkaar om dit jaar zelf te rijden. In 2006 begonnen 66 deelnemers deze beklimming. Er zijn toen 61 fietsers 6x de berg op gefietst. Vanaf die tijd heet het evenement de Alp d'HuZes. Vorig jaar zijn er 8.000 fietsers vertrokken en samen hebben zij 32.231.747,35 bij elkaar gefietst voor KWF kankerbestrijding. De deelnemers zijn dan ook het hele jaar bezig met het organiseren van acties om per persoon minimaal 2.500,-- bij elkaar te krijgen. http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/andrealodder/andrea-lodder/donaties.aspx 

De extra uitdaging is dat Barbara op de hand-bike naar boven moet. Barbara heeft namelijk 16 jaar geleden haar been verloren als binnenvaartschippershulp. Dus het is een dubbele uitdaging voor haar. Het afgelopen jaar hebben deze twee kanjers elkaar steeds weer weten te motiveren om vooral door te gaan met trainen. Afgelopen weken hebben zij trainingsweekenden in de Ardennen en Zuid-Limburg gehad en voor de kilometers heeft Andrea 5 mei de 11 meren tocht gereden in Friesland. Ze zijn er helemaal klaar voor.  
 
Maar naast hun fysieke klaar zijn moeten zij ook financieel klaar zijn.  In Winkelcentrum Aa-landen organiseren zij in samenwerking met de Ondernemersvereniging een benefietdag voor de Alpe d'HuZes. Andrea werkt, net als Barbara, regelmatig voor de entertainment stichting 'Greenthingz' www.greenthingz.nl. En samen met deze stichting en vele vrienden uit de fantasywereld zal er een 'Fantasy en Middeleeuwse dag' verzorgd worden in het winkelcentrum. Zo zal er kinderzwaardvechten zijn en zullen diverse fantasy en Middeleeuwse figuranten op ludieke wijze de mensen om een bijdrage vragen voor KWF kankerbestrijding. Zo kan je samen op de foto met Frodo het uiltje en zal Sneeuwwitje je appeltjes proberen te verkopen. Trollen en groene goblins zullen zaadjes van klimplanten uitdelen aan gulle gevers. Ook zal er een tombola zijn waar loten á 1,= voor verkocht worden, dus je kan ook nog met iets leuks naar huis vertrekken. De loten worden door diverse fantasy figuranten te koop aangeboden.
Voor de tombola zijn er door de winkeliers van winkelcentrum Aa-landen en door Stichting Dierenambulance Zwolle producten beschikbaar gesteld.
Stichting Dierenambulance Zwolle stelt ook zijn Luchtkasteel springkussen beschikbaar om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Andrea is al 9 jaar actief bij deze Stichting, als bijrijder op de ambulance. En op deze wijze bedankt de DAZ haar voor haar inzet als vrijwilligster.
Het Luchtkasteel en het zwaardvechten voor kinderen tot 12 jaar zal plaats vinden aan de kant van de Bolder. Deelname aan beide activiteiten bedraagt één euro. Ook kunnen de kinderen een glitter-tatoeage of een prachtig geschminkte snuit laten verzorgen door twee professionele kinderschminksters .

Gedurende de dag zal er live muziek zijn van Hangspeler Rob Verheul http://www.myspace.com/robverheulpercussie en Menno van Hout native flute speler en keelzanger van www.hetiseral.nl 

Andrea hoopt op deze dag haar 2.500,= compleet te krijgen! Laat je verrassen en kom gerust een kijkje nemen in ons prachtige winkelcentrum. Wees er wel op voorbereid dat er vreemde wezens rondwaren deze zaterdag de 25ste mei. 




Schaapscheerdersfeest Eemhoeve

Aa-landen: Zondag 26 mei a.s. vindt op wijkboerderij De Eemhoeve van 12.00 - 16.00 uur het jaarlijkse schaapscheerdersfeest plaats.

woensdag 22 mei 2013

Kunstroute 2013 wordt pleinfeest

Aa-landen: De derde kunstroute Aa-landen krijgt een ander karakter dan de vorige twee. Dit keer geen trektocht door de wijk, maar een kunstmarkt. Op zaterdag 1 juni a.s. wordt het woonerf aan de Verwoldsebeek (vanaf oprit Maaslaan) één groot trefpunt met kunst op kramen, onder carports en in een partytent.




dinsdag 21 mei 2013

Open Dag De Kameel

Aa-landen: Orthopedagogisch Didactisch Dagcentrum (ODDC) De Kameel houdt op 8 juni a.s. een open dag.

vrijdag 10 mei 2013

Hennepkwekerij ontruimd

Aa-landen: In een woning aan de Biesbosch in Zwolle heeft de politie op woensdag 8 mei een hennepkwekerij ontdekt, ontmanteld en ontruimd.
De politie trof in de woonkamer een hennepkwekerij aan met 374 hennepplanten. De planten en de randapparatuur zijn in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie doet nader onderzoek.

dinsdag 7 mei 2013

Een zee van Paardenbloemen

Aa-landen: De Paardenbloemen doen het goed dit jaar en waren de grasvelden kortgeleden nog het domein van de Krokussen nu zijn ze geel gekleurd door Paardenbloemen. Op de foto het veldje aan de Dommel tegenover de Rivierenhof.

vrijdag 3 mei 2013

Tent voor het Vissersdorp

Aa-landen: Bewonersvereniging 't Vissersdorp heeft dankzij een bijdrage van stichting De Gasthuizen een feesttent aan kunnen schaffen. De tent wordt gebruikt bij evenementen die door de buurtvereniging worden georganiseerd, zoals de jaarlijkse barbecue. Voorzitter van 't Vissersdorp Frank Bloemberg: "Met de activiteiten van de vereniging willen we jong en oud in de wijk met elkaar verbinden".


 
 
"Elk jaar organiseren we als bewonersvereniging een barbecue. Voor die gelegenheid huurden we altijd een feesttent. We willen graag wat meer activiteiten organiseren en dan is een eigen tent een uitkomst. Het ontbrak ons aan financiële middelen om er zelf een aan te schaffen. Een buurtgenoot attendeerde ons op stichting De Gasthuizen, die initiatieven voor senioren financieel ondersteunt. We hebben een aanvraag voor de aanschaf van een feesttent ingediend en in het najaar van 2012 kregen we bericht dat onze aanvraag gehonoreerd was. We hebben een tent gekocht en direct een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Dat was een mooi moment om de tent in gebruik te nemen. Met name voor de oudere buurtbewoners was het fijn dat ze warm zaten."

Aan de Dommel, de Eemlaan en de Scheldelaan staat een aantal karakteristieke, onder architectuur gebouwde huizen. De bewoners van deze woningen hebben zich ruim dertien jaar geleden verenigd in bewonersvereniging 't Vissersdorp. Doel van de vereniging is om gezamenlijk een fijne leefomgeving te creëren waar jong en oud zich thuis voelt en waar men elkaar écht kent. Bloemberg licht toe: "De jaarlijkse barbecue is een goed moment om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Nu we een eigen feesttent hebben, willen we van de nieuwjaarsborrel een jaarlijks terugkerend initiatief maken. In september wordt er landelijk een burendag georganiseerd en dan zorgen we dat de tent in de buurt staat om met elkaar een kopje koffie te drinken."

 

Wegafsluiting

Aa-landen: Van 29-04-2013 t/m 08-05-2013 is de Alm tussen Gouwe en Giessen, de gehele dag afgesloten i.v.m. het vervangen van het riool gelegen tussen huisnummers 2 en 31.