zaterdag 5 juli 2014

Herhaalde getuigenoproep

Aa-landen: De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee fietsers op een rotonde in de Zwolse Rijnlaan op donderdagmiddag 19 juni.
Ter hoogte van winkelcentrum de Dobbe is rond 15:30 uur een aanrijding geweest tussen twee fietsers waarbij een 74-jarige fietsster uit Zwolle zwaar gewond raakte. De vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie vraagt getuigen en de fietser die met de vrouw in aanraking is gekomen, zich te melden op 0900-8844. In alle hectiek die na de aanrijding ontstond, zijn geen persoonlijke gegevens van getuigen en betrokkenen uitgewisseld.

Op vrijdag 20 juni deed de politie bovenstaande getuigenoproep voor een aanrijding tussen twee fietsers op de rotonde in de Rijnlaan ter hoogte van winkelcentrum De Dobbe.

Naar aanleiding van de oproep hebben zich enkele getuigen gemeld, maar zij hebben niet daadwerkelijk gezien wat er gebeurd is. Om dit te achterhalen wil de politie graag in contact komen met de jongeman die vlakbij de vrouw fietste ten tijde van de mogelijke aanrijding of val. De familie van de vrouw wil graag weten wat er die middag gebeurd is. Ook daarom nogmaals deze oproep aan de jongeman om zich te melden. Hij kan bellen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.

Het enige wat duidelijk is, is dat de 74-jarige fietsster uit Zwolle die donderdagmiddag 19 juni rond 15.30 uur ter hoogte van de rotonde kwam te vallen. Ze liep daarbij zware verwondingen op en ligt sindsdien in het ziekenhuis. De val zou veroorzaakt kunnen zijn doordat de twee fietsers elkaar raakten. De andere fietser bleef gewoon ter plaatse en heeft 112 gebeld. Helaas is in de hectiek daarna vergeten om gegevens met hem uit te wisselen.