dinsdag 21 oktober 2014

Projectstart Krasse Knarrenhof

Aa-landen:  Goed nieuws voor de leden van de Vereniging Krasse Knarrenhof, tijdens de Algemene Ledenvergadering donderdagavond 16 oktober j.l.  in de Bolder. Na drie jaar voorbereiding heeft de gemeente Zwolle groen licht gegeven voor de realisatie van een hof voor senioren bij de wijkboerderij in Stadshagen en in de Aa-landen op de voormalige Aa-bad locatie.



Dat leverde ontwikkelaar Peter Prak een applaus op van de ruim honderd aanwezigen. “Na jaren voorbereiding kunnen we dit zien als projectstart”, deelde hij verheugd mee. In Stadshagen is ruimte voor zo’n twaalf woningen, in de Aa-landen bestaan plannen voor drie hofjes met in totaal zo’n zestig woningen. “Toen we 2,5 jaar geleden met de gemeente spraken over Stadshagen, kon die locatie niet. Het paste niet in het beleid. Nu wel. Onze plannen moeten we combineren met een geplande zorgboerderij op die locatie. We hebben nu een half jaar tijd om bij de gemeente met een bod te komen.” Ook voor de Aa-bad-locatie mogen de Krasse Knarren binnen een half jaar met een haalbaar plan komen. Prak: “Vorig jaar zou die plek naar de hoogste bieder gaan, maar de procedure begon niet. Op 7 oktober heb ik van het college van burgemeester en wethouders een brief gekregen dat volgens haar de Aa-bad-locatie de enige geschikte locatie voor ons is die ook een groot draagvlak onder de deelnemers heeft. Het college wil het particulier ondernemerschap ondersteunen en vindt ons initiatief een belangrijke bijdrage aan het coalitieakkoord.” Aan de toewijzing is echter wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo moet ‘een substantieel deel’ van de nieuwe bewoners – zo’n veertig procent – uit de Aa-landen komen. Van de woningen mag maximaal dertig procent onder de sociale huur vallen. Van de grond moet minimaal zeventig procent worden verkocht, waardoor maximaal dertig procent van de ruimte onder de openbare ruimte valt. Verder moeten de prijzen conform de grondprijzennota 2014 zijn en moet het plan draagvlak hebben bij de omwonenden.

De vereniging gaat nu op korte termijn met leden in gesprek om de gemeente Zwolle binnen het gestelde halfjaar een goed grondbod te kunnen doen. De vereniging heeft al een aannemer voor de Aa-bad-locatie die ook bereid is het bedrag te voorfinancieren. Als de plannen zeer voorspoedig verlopen, verwacht Prak dat de woningen op ’n vroegst tegen de zomer van 2016 kunnen worden opgeleverd. De Vereniging Krasse Knarrenhof telt momenteel 163 betalende leden.