vrijdag 5 december 2014

Verdachte steekpartij nog 14 dagen vast

Aa-landen: De 17-jarige verdachte van de fatale steekpartij dinsdagavond in Zwolle, blijft zeker nog 14 dagen vastzitten. De bewoner van de RIBW-instelling aan de Volterbeek is vrijdagochtend voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Zwolle; die bepaalde dat de minderjarige voorlopig niet op vrije voeten komt.


Een speciaal zorgteam is ingezet om woonvorm voor verstandelijk gehandicapten De Boeier aan de Rijnlaan bij te staan. Een 57-jarige Zwollenaar die als begeleider werkzaam is in de woonvorm van de Stichting Philadelphia Zorg werd dinsdagavond in de Jumbo in de Aa-landen ook neergestoken.
Dat gebeurde onder de ogen van twee bewoners van De Boeier, met wie hij boodschappen aan het doen was. Het heeft een grote impact op bewoners en medewerkers, zegt woordvoerster Agnes Verhulst van Philadelphia. "Mensen reageren ieder op hun eigen manier op zo'n ingrijpende gebeurtenis. Dat is voor mensen met een handicap niet anders dan voor mensen zonder handicap." "Wij hebben als organisatie een mobiel team dat snel in actie kan komen bij ingrijpende gebeurtenissen, met daarin onder meer een psycholoog en een gedragsdeskundige."
"De zorg gaat uit naar de mensen die dit direct meegemaakt hebben, maar natuurlijk ook naar de andere mensen die op deze locatie wonen."
Ook voor de medewerkers, van wie de collega nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt, is het een zware tijd. Zij krijgen hulp van andere collega's. "Het heeft een grote impact op het hele huis."


De christelijke familie Vazov wil Zdravko in Bulgarije begraven. Met behulp van de gemeente Zwolle wordt zijn lichaam naar Bulgarije vervoerd. De familie wordt ondersteund door de Stichting Vrienden van de Herberg.
Wie wil helpen met een donatie kan dat doen via NL69 RABO 0110 0315 39 tnv Stichting Vrienden van de Herberg, ovv straatmuzikant. Het geld komt ten goede aan het vervoer van de familie naar Bulgarije en eventuele nazorg na de begrafenis.