zaterdag 21 maart 2015

Opening integraal kindcentrum

 Aa-landen: Op vrijdag 20 maart j.l., heeft wethouder Ed Anker het Integraal Kindcentrum de Werkschuit geopend. Het kindcentrum aan de Rijnlaan 200 is het resultaat van de samenwerking tussen basisschool de Werkschuit en Doomijn Kinderopvang. Binnen het kindcentrum wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Het kindcentrum biedt opvang en onderwijs en heeft extra aanbod op het gebied van zorg en welzijn en vrijetijdsbesteding voor kinderen. Zo hebben in het kindcentrum logopedie, fysiotherapie, muziek- en sportlessen en huiswerkbegeleiding een plek gekregen. Het kindcentrum de Werkschuit is na de IJsselhof in Zwolle-Zuid en het Festival in Stadshagen het derde kindcentrum dat Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio samen met Doomijn Kinderopvang heeft vormgegeven.



Er werd gezongen en gedanst en natuurlijk waren er toespraken. Een prachtige Kerkuil mocht de sleutel aanvliegen om de officiële opening door de wethouder, samen met de jongste en de oudste leerling te laten verrichten.





Na alle officiële handelingen was het tijd voor een heuse roofvogelshow. De vogels hadden wat last van de eclips die had plaatsgevonden maar de aanwezigen genoten volop.



Een uitgebreid verslag zal in de Aakwaa verschijnen.