donderdag 26 mei 2016

Groen licht voor Krasse Knarrenhof

Aa-landen: Goed nieuws voor de Krasse Knarrenhof: de welstandscommissie is zeer te spreken over het plan dat er ligt voor een buurtje voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen in de Aa-landen. Wel moet de architect iets bedenken voor de 'dode hoeken', want die zijn nu heel aantrekkelijk voor hangjongeren. 
Zo zou het Krasse Knarrenhofje in de Aa-landen eruit moeten gaan zien. Illustratie Inbo
Illustratie Lnbo

De hoeken van de hofjes zijn ingericht als bergruimte. "Dat zijn hele zorgelijke plekken", zei een lid van de commissie gisteren tijdens een presentatie van de plannen. "Daar kunnen jongeren lekker hangen." Een collega voegde toe: "die plek op de hoek is helemaal blind." Architect Eerde Schippers vertelde daar verlichting te willen plaatsen. "Het is ook geen niemandsland, er tegenover bevinden zich woningen." Desondanks drong de commissie er op aan kozijnen te plaatsen zodat er voldoende licht uit de berging komt.

De welstandscommissie was op een paar kleine punten na blij met het plan van Schippers. Toekomstige bewoners mochten zelf meedenken over hun wensen. "Het hoogtepunt is de eenvoud", zei een lid. En: "Hele rustige architectuur, mooi ontworpen. Alleen de hoeken zijn een lastig punt. Verder voldoet het plan keurig aan de eisen van welstandscommissie."


Bron: Stentor