donderdag 29 maart 2018

Alsnog Boomfeestdag in de Aa-landen

Aa-landen: Ruim 100 leerlingen van intergraal kindcentrum De Wieden hebben vandaag samen 35 bomen geplant rondom de vijver in het park aan de Maaslaan, en aan de overkant van de weg bij de Waallaan.
Het startsein werd om 11.30 uur gegeven door wijkwethouder Michiel van Willigen. Met drie leerlingen plantte hij de eerste boom (een notenboom) in het park langs het Koppelspad. Daarna gingen de kinderen in groepjes samen de bomen planten.





 De datum van de Boomfeestdag 2018 in Zwolle is een afwijking van de landelijke viering. In 2018 werden op woensdag 21 maart de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dit is op de derde woensdag in maart en dus traditioneel ook de dag van de Nationale Boomfeestdag. Vanwege de verkiezingen is de Boomfeestdag een week vervroegd naar 14 maart, zodat op ludieke wijze bij de lokale overheid aandacht kan worden gevraagd voor bomen/Boomfeestdag in het gemeentelijk groenbeleid. Door de vorstperiode ervoor is het niet gelukt om deze dag bomen te planten. Daarom is de Boomfeestdag in Zwolle uitgesteld naar donderdag 29 maart.

De organisatie van de Boomfeestdag in Zwolle ligt in handen van de gemeente Zwolle in samenwerking met ROVA.