donderdag 13 augustus 2020

Katten van heet balkon gered

 Aa-landen: Woensdagochtend kreeg de centralist van de dierenambulance een bezorgde bewoner aan de lijn over een kat in  Aa-landen.
De melder gaf aan dat sinds twee dagen een kat op een afgesloten balkon zat. De melder heeft ook bij de betreffende woning aangebeld. Maar helaas was de bewoner niet thuis.
Vanwege de temperaturen van de afgelopen dagen is het zeker niet verantwoord om je kat in de zon op een balkon te laten. De centralist heeft een vrijwilliger met de dierenambulance op pad gestuurd om poolshoogte te nemen.

Aangekomen op locatie trof de vrijwilliger een kat aan op de 3de verdieping van een flat. Ook hij heeft aangebeld bij het desbetreffende appartement, maar helaas geen gehoor. Ook de naast gelegen buren waren niet thuis. Het was niet te zien of er een bakje drinken of voedsel op het balkon stond.

De dierenambulance  heeft daarom contact gezocht met Politie Zwolle voor ondersteuning.
De agenten die ter plaatse zijn geweest hebben twee katten in beslag genomen. Het ging om een moederpoes en haar kitten. De dieren zijn door de agenten meegenomen naar het hoofdbureau van de politie.
De katten zijn vervolgens door de dierenambulance opgehaald en overgebracht naar een opvang adres. De eigenaar zal zich later moeten melden bij de politie om zijn woning weer te kunnen betreden en te verantwoorden waarom hij de katten op een afgesloten balkon heeft gelaten in de zon.