woensdag 5 mei 2021

Autobrand Dollard

 Aa-landen: In de nacht van dinsdag op woensdag moesten de hulpdiensten twee keer uitrukken voor autobranden in de Dollard (Aa-landen) en Nijerwalstraat (Stadshagen). Op beide locaties was het niet de eerste keer dat er voertuigen in brand stonden. De politie vermoedt brandstichting.

Rond 1.35 uur werd aan de Dollard een autobrand ontdekt op de parkeerplaats voor de flat. Bij aankomst van de brandweer stonden twee auto’s in lichterlaaie. Vermoedelijk is de brand bij één voertuig ontstaan, waarna de vlammen zich door de harde wind konden uitbreiden naar de auto ernaast. Beide auto’s zijn volledig verwoest door de brand. De brandweer had door de harde wind wat moeite met het doven van de vlammen.

Foto: Stefan Verkerk
De politie houdt rekening met brandstichting en laat de recherche woensdag overdag onderzoek doen bij de voertuigen. De auto’s zijn afgezet met roodwit lint.

Bijzonder detail is dat het de tweede brand is op dezelfde parkeerplaats in iets meer dan een half jaar tijd. In de nacht van maandag 5 oktober woedde op enkele meters van de brand van vannacht ook al een forse autobrand. Bij die brand raakten drie voertuigen flink beschadigd. Ook toen werd er rekening gehouden met brandstichting.