zaterdag 20 april 2013

Verwoldsebeek adopteert openbaar groen

Aa-landen:  De buurtbewoners van Verwoldsebeek hebben een stuk openbaar groen in eigen buurt zelf beplant en gaan dit in de toekomst ook zelf onderhouden. Op zaterdag 20 april ondertekenden een vertegenwoordiging van de buurtbewoners een adoptieovereenkomst met wethouder Nelleke Vedelaar en wijkbeheerder Gerard Ballintijn. Aansluitend op de ondertekening organiseerden de buurtbewoners een boomplantdag en schoonmaakactie. Maar eerst werd de wethouder uitgenodigd om samen met alle aanwezigen een lied te zingen: 'Een tuintje in mijn hart'.

 
 
 
 
De beplanting van een heestervak in de Verwoldsebeek was aan vervanging toe en de gemeente had de beplanting inmiddels verwijderd. De buurtbewoners hebben bij de gemeente een voorstel gedaan om deze buiten ruimte zelf aantrekkelijker te maken. Op 20 april hebben de buurtbewoners een stuk openbaar groen in hun buurt met een boom Corylus colurna (boomhazelaar) en heesters aangeplant.  Jong en oud was van de partij, ook werd op die dag zelf de buurt zwerfafval vrijgemaakt.

 
 
 
 
De gemeente wilt de komende tijd de adoptie van het beheer van de openbare ruimte door Zwolse inwoners en ondernemers stimuleren. Het onderhoudsniveau van de openbare ruimte in Zwolse woonwijken is basis en door een adoptie kunnen bewoners het niveau van eigen leefomgeving verhogen. Uit ervaring hebben de gezamenlijke activiteiten van de bewoners positieve effecten voor de buurt: het bevordert de sociale samenhang en het dorpsgevoel.