donderdag 23 mei 2013

Benefietdag Alpe d'HuZes in Winkelcentrum Aa-landen

Aa-landen: 'Aan het einde van mijn examenjaar had ik niet veel bijzonders gepland. Lekker vakantie vieren en in de zon liggen. Totdat een vriendin mij belde met het nieuws dat ze naar Frankrijk ging. Een vriend aanmoedigen die de Alpe d'HuZes ging rijden. Ik had als eens eerder gehoord van de Alpe d'HuZes, en het leek mij een geweldig evenement. Ik vroeg voor de grap of ik mee zou kunnen, en heel toevallig kon dat ook. Van het een kwam het ander en zo zaten we met z'n 3en (Natascha, Barbara en ik) in de auto op weg naar de Alpe d'Huez. Toen we na een 13 uur durende reis aankwamen op de camping regende het als een gek. We werden na het opzetten van de tent al gelijk uitgenodigd bij de camping-buren voor een warm kopje thee bij de caravan. De sfeer was gelijk al goed, en die is niet meer weg gegaan de gehele Alpe d'HuZes week. We hebben met z'n 3en enorm genoten van alles, en hebben zo veel inspirerende en mooie mensen gezien en ontmoet. Wij wilden hier in 2013 ook deel van uit maken, dus besloten Barbara en ik om in 2013 deel te nemen aan de Alpe d'HuZes.

Er bood zich een kans aan om ons aan te sluiten bij Team Alpenkanjers 4, en die kans hebben we gelijk gepakt natuurlijk. Niks is leuker om een uitdaging als dit aan te gaan met een team.

Ik ga de Alpe d'HuZes rijden voor alle mensen die vechten tegen de ziekte of die er mee te maken hebben gehad in het verleden. Zelf heb ik in de familie mensen die er helaas mee te maken hebben en ga voor hun fietsen. Zo vaak mogelijk die berg op.' Aldus Andrea Lodder op de site van Alpe dHuZes waar zij zich voorstelt.

Zij is met haar 17 jaar de jongste deelneemster van de 'Alpenkanjers' die dit jaar starten met 6 teams. Andrea is naast haar opleiding detailhandel bij Landstede werkzaam bij de Jumbo Aa-landen, Scholten tweewielerspecialist, Dierenambulance Zwolle en Stichting Greenthingz. Een bezige jonge vrouw die naast haar verplichtingen ook al een heel jaar stevig aan het trainen is om straks de berg op te gaan voor KWF. Dit avontuur is zij aangegaan met haar goede vriendin Barbara Goossens uit Veenendaal, die in hetzelfde team rijdt. Vorig jaar zijn zij als toeschouwers naar de Alp d'HuZes geweest en daar beloofde ze elkaar om dit jaar zelf te rijden. In 2006 begonnen 66 deelnemers deze beklimming. Er zijn toen 61 fietsers 6x de berg op gefietst. Vanaf die tijd heet het evenement de Alp d'HuZes. Vorig jaar zijn er 8.000 fietsers vertrokken en samen hebben zij 32.231.747,35 bij elkaar gefietst voor KWF kankerbestrijding. De deelnemers zijn dan ook het hele jaar bezig met het organiseren van acties om per persoon minimaal 2.500,-- bij elkaar te krijgen. http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/andrealodder/andrea-lodder/donaties.aspx 

De extra uitdaging is dat Barbara op de hand-bike naar boven moet. Barbara heeft namelijk 16 jaar geleden haar been verloren als binnenvaartschippershulp. Dus het is een dubbele uitdaging voor haar. Het afgelopen jaar hebben deze twee kanjers elkaar steeds weer weten te motiveren om vooral door te gaan met trainen. Afgelopen weken hebben zij trainingsweekenden in de Ardennen en Zuid-Limburg gehad en voor de kilometers heeft Andrea 5 mei de 11 meren tocht gereden in Friesland. Ze zijn er helemaal klaar voor.  
 
Maar naast hun fysieke klaar zijn moeten zij ook financieel klaar zijn.  In Winkelcentrum Aa-landen organiseren zij in samenwerking met de Ondernemersvereniging een benefietdag voor de Alpe d'HuZes. Andrea werkt, net als Barbara, regelmatig voor de entertainment stichting 'Greenthingz' www.greenthingz.nl. En samen met deze stichting en vele vrienden uit de fantasywereld zal er een 'Fantasy en Middeleeuwse dag' verzorgd worden in het winkelcentrum. Zo zal er kinderzwaardvechten zijn en zullen diverse fantasy en Middeleeuwse figuranten op ludieke wijze de mensen om een bijdrage vragen voor KWF kankerbestrijding. Zo kan je samen op de foto met Frodo het uiltje en zal Sneeuwwitje je appeltjes proberen te verkopen. Trollen en groene goblins zullen zaadjes van klimplanten uitdelen aan gulle gevers. Ook zal er een tombola zijn waar loten á 1,= voor verkocht worden, dus je kan ook nog met iets leuks naar huis vertrekken. De loten worden door diverse fantasy figuranten te koop aangeboden.
Voor de tombola zijn er door de winkeliers van winkelcentrum Aa-landen en door Stichting Dierenambulance Zwolle producten beschikbaar gesteld.
Stichting Dierenambulance Zwolle stelt ook zijn Luchtkasteel springkussen beschikbaar om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Andrea is al 9 jaar actief bij deze Stichting, als bijrijder op de ambulance. En op deze wijze bedankt de DAZ haar voor haar inzet als vrijwilligster.
Het Luchtkasteel en het zwaardvechten voor kinderen tot 12 jaar zal plaats vinden aan de kant van de Bolder. Deelname aan beide activiteiten bedraagt één euro. Ook kunnen de kinderen een glitter-tatoeage of een prachtig geschminkte snuit laten verzorgen door twee professionele kinderschminksters .

Gedurende de dag zal er live muziek zijn van Hangspeler Rob Verheul http://www.myspace.com/robverheulpercussie en Menno van Hout native flute speler en keelzanger van www.hetiseral.nl 

Andrea hoopt op deze dag haar 2.500,= compleet te krijgen! Laat je verrassen en kom gerust een kijkje nemen in ons prachtige winkelcentrum. Wees er wel op voorbereid dat er vreemde wezens rondwaren deze zaterdag de 25ste mei.