vrijdag 3 mei 2013

Tent voor het Vissersdorp

Aa-landen: Bewonersvereniging 't Vissersdorp heeft dankzij een bijdrage van stichting De Gasthuizen een feesttent aan kunnen schaffen. De tent wordt gebruikt bij evenementen die door de buurtvereniging worden georganiseerd, zoals de jaarlijkse barbecue. Voorzitter van 't Vissersdorp Frank Bloemberg: "Met de activiteiten van de vereniging willen we jong en oud in de wijk met elkaar verbinden".


 
 
"Elk jaar organiseren we als bewonersvereniging een barbecue. Voor die gelegenheid huurden we altijd een feesttent. We willen graag wat meer activiteiten organiseren en dan is een eigen tent een uitkomst. Het ontbrak ons aan financiële middelen om er zelf een aan te schaffen. Een buurtgenoot attendeerde ons op stichting De Gasthuizen, die initiatieven voor senioren financieel ondersteunt. We hebben een aanvraag voor de aanschaf van een feesttent ingediend en in het najaar van 2012 kregen we bericht dat onze aanvraag gehonoreerd was. We hebben een tent gekocht en direct een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Dat was een mooi moment om de tent in gebruik te nemen. Met name voor de oudere buurtbewoners was het fijn dat ze warm zaten."

Aan de Dommel, de Eemlaan en de Scheldelaan staat een aantal karakteristieke, onder architectuur gebouwde huizen. De bewoners van deze woningen hebben zich ruim dertien jaar geleden verenigd in bewonersvereniging 't Vissersdorp. Doel van de vereniging is om gezamenlijk een fijne leefomgeving te creëren waar jong en oud zich thuis voelt en waar men elkaar écht kent. Bloemberg licht toe: "De jaarlijkse barbecue is een goed moment om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Nu we een eigen feesttent hebben, willen we van de nieuwjaarsborrel een jaarlijks terugkerend initiatief maken. In september wordt er landelijk een burendag georganiseerd en dan zorgen we dat de tent in de buurt staat om met elkaar een kopje koffie te drinken."