dinsdag 19 april 2016

Geld Oranjefonds voor verharding ingang Hondenspeelweide

Aa-landen: De Hondenspeelweide van wijkboerderij de Eemhoeve ontvangt € 2500,- van het Oranje Fonds.
De Hondenspeelweide nabij wijkboerderij de Eemhoeve krijgt een bijdrage van € 2500,- voor de verharding van de ingang van de Hondenspeelweide. De Hondenspeelweide is een groot, omheind terrein met een natuurlijke uitstraling. Hier kunnen honden veilig met elkaar of met hun baasje spelen. Het is een initiatief van wijkbewoners en zij onderhouden het ook met elkaar. De mensen van de wijkboerderij ondersteunen daarbij en dat zorgt voor een leuk contact met elkaar.

 Het terrein is door oneffenheden slecht toegankelijk voor rolstoel- en scootmobielgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Dit is jammer, want juist voor hen is het één van de weinige
mogelijkheden om hun hond vrij te kunnen laten spelen.
Er is een aanvraag gedaan bij het Oranje Fonds om het terrein toegankelijk te maken voor rolstoel- en scootmobielgebruikers en mensen die slecht ter been zijn, zodat zij hun hond op een veilige manier los kunnen laten lopen en zo ook in contact kunnen komen met andere hondenbezitters uit de wijk en omgeving. De ingang van de weide wordt geëgaliseerd en er komt een pad naar het centrum van de weide.

 De Eemhoeve is erg blij met de bijdrage van het Oranje Fonds. Het restantbedrag dat nodig is wordt aangevuld door Premie op Actie vanuit de gemeente Zwolle en met de zelfwerkzaamheid van de hondenliefhebbers die gebruik maken van de Hondenspeelweide.
Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Begin april wordt gestart met de werkzaamheden.