dinsdag 19 april 2016

Opbrengst Vastenactie Wilgenburg voor vluchtelingen

Aa-landen: Van 'poepjes ruimen' tot autowassen; de leerlingen van de katholieke basisschool De Wilgenburg hebben zich met hart en ziel ingezet voor de vluchtelingen.

Met het oog op de jaarlijks terugkerende vastenactie hebben de leerkrachten zich over een goed doel gebogen. De vluchtelingenstroom was een veelgehoord onderwerp in het nieuws en stond daarom ook dicht bij de belevingswereld van de leerlingen.
Vluchtelingenwerk Oost Nederland gaf aan behoefte te hebben aan broodtrommels, drinkbekers en rugtassen.
De onderbouw verzamelde geld voor broodtrommels, de middenbouw voor drinkbekers en de bovenbouw voor rugzakken. Ruim twee weken hebben veel leerlingen één of meerdere heitjes voor karweitjes gedaan. Éen leerling gaf zelfs aan 'poepjes' te hebben opgeruimd. “Elke dag ben ik mee geweest met de hond uitlaten en mocht ik de poepjes oprapen. Na het uitlaten kreeg ik een muntje. Deze spaarde ik op en in de klas deed ik ze in de spaarpot.”
De inzamelingsactie werd afgesloten met een bloemenmarkt bij de kleuterbouw. Daar werden viooltjes en een eigen gemaakt kunstwerk verkocht voor 0,50 eurocent.


Kinderen van De Wilgenburg zetten zich in voor vluchtelingen
                                                                              eigen foto
Afgelopen donderdag overhandigde een delegatie van de leerlingen de spullen, samen met Irna Koot, directeur van De Wilgenburg. De vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Oost Nederland konden maar liefst 133 broodtrommels, 108 drinkbekers en 32 rugtassen ophalen. De drie vrijwilligers die de opbrengst kwamen ophalen, waren aangenaam verrast over de grote hoeveelheid. Zij waren dan ook blij dat één van hen met de auto was.