woensdag 6 juli 2016

Briljanten echtpaar in Rivierenhof

Aa-landen: Jaap Bijsterbosch en Hermien Bijsterbosch-Twenhaar waren woensdag 6 juli j.l.  65 jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar heeft het briljanten echtpaar 's middags bezocht en persoonlijk gefeliciteerd.


Foto: Pedro Sluiter
Jaap Bijsterbosch is geboren op 4 maart 1924 in Diepenveen, zijn echtgenote op 23 juni 1925 in Deventer. Ze hebben elkaar leren kennen op de tennisbaan van de tennisclub in Deventer en zijn in 1951 in Deventer getrouwd. Daar hebben ze ook gewoond tot 1962. In dat jaar zijn ze naar Zwolle verhuisd. Het echtpaar heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Vanaf 1962 hebben ze eerst in Holtenbroek gewoond, toen nog een splinternieuwe wijk. Daarna zijn ze naar de Aa-landen verhuisd, vervolgens naar Zwolle-Zuid en inmiddels wonen ze al weer een aantal jaren in een aanleunwoning van woonzorgcentrum de Rivierenhof.

Jaap Bijsterbosch was rijksambtenaar en zijn vrouw is tot aan haar trouwdag notarisklerk geweest. Ze puzzelen beide graag en ze kijken graag naar sport op televisie. Vooral voetbal heeft hun interesse. De echtelieden zijn beide boven de 90 jaar; helemaal topfit zijn ze niet meer. Maar voor 90-plussers vinden ze dat ze het nog best goed doen. En wat natuurlijk heel bijzonder is, is dat ze op deze hoge leeftijd elkaar nog hebben. Daarvoor zijn ze dan ook heel dankbaar.