maandag 18 september 2017

Beleef Zwolle op de fiets!

Aa-landen: Neem deel aan het Fietsfestival op zaterdag 23 september a.s.

Wat is er te doen tijdens het Fietsfestival?
Het Broerenkerkplein vormt het middelpunt. Van 11.00 tot 16.00 uur zetten tal van organisaties hun beste beentje voor. Samen creëren ze een festival waar van alles te beleven is voor jong en oud. Om 11.00 uur kun je onder begeleiding van drie bekende prof wielrenners, onder wie Theo de Rooij, Yvonne Troost-Brunen en Roelof Groen, meedoen aan een mooie fietsroute.

• Je vertrekt dan vanaf één van de volgende locaties: Wijkboerderij De Eemhoeve (Eemlaan 25), Wijkboerderij De Klooienberg (Klooienberglaan 1) of Wijkboerderij De Schellerhoeve (Schellerpark 101). Vanaf daar fiets je via een mooie route naar het Broerenkerkplein in het centrum van Zwolle;
• Onderweg en op het festivalterrein verzamel je stempels en spaar je voor een leuk presentje;
• Heb je een bijzondere fietsoutfit? Presenteer jouw outfit dan tussen 13.30 en 14.00 uur op het Broerenkerkplein (podium) voor een vakjury met afgevaardigden van onder meer fietsmerk Cortina en de afdeling Mode van het Deltion College. Degene met de mooiste outfit maakt kans op een gave Cortina fiets!
• Parkeer je fiets bij aankomst in het centrum in de nieuwe fietsenstalling op het Gasthuisplein en laat hem gratis checken en graveren door de Algemene Fiets Afhandel Centrale. Je fiets parkeren in de fietsenstalling aan het Meerminneplein kan natuurlijk ook.

Op het Broerenkerkplein is het een bonte verzameling van momenten die met fietsen te maken hebben. Zoals het hobbelfietsspel, de BMX-clinic/demo of het Zwolse kampioenschap slow biking. Of spot de unieke, oude fietsen van Fietsgroep Noord en bekijk dan ook de tentoonstelling van fietsfabrikant Union of geniet vooral van het straattheater en van het fietsorkest. Ook ben je van harte welkom op de fietsmarkt voor een bel, slot, zadel of een…fiets! En om 14.00 uur vindt op het podium op het Broerenkerkplein de huldiging plaats van Jonneke Sterk en Ruben Hiddink. Zij wonnen het EK Fietskoerieren in Wenen.

Je hoeft je niet aan te melden, en deelname is gratis. De route varieert per locatie (tussen de tien en twintig kilometer), en is ook geschikt voor gezinnen en ouderen. Indien je niet deelneemt aan één van de fietsroutes ben je natuurlijk ook van harte welkom op het Fietsfestivalterrein op het Broerenkerkplein.