zaterdag 3 november 2018

Hofwoningen Reggelaan opgeleverd

Aa-landen: Gisteren verraste adjunct-directeur Klant & Wonen deltaWonen – Martijn Sweitser één van de nieuwe bewoners van de Reggelaan met een bos bloemen om hen te feliciteren met hun nieuwe woning. De woningen zijn deze week allemaal opgeleverd. De komende maand wordt de binnentuin, het hofje, nog verder ingericht.




De energiezuinige woningen liggen aan een gezamenlijke binnentuin, het binnenhofje. De woonkamer is gericht naar het binnenhofje zodat bewoners elkaar makkelijk kunnen ontmoeten als zij gezelschap willen.
De nieuwe bewoners van nummer 91 zijn erg blij: ‘We komen uit een grotere huurwoning We waren eerst helemaal niet van plan om te verhuizen. Toen kregen we een flyer van de nieuwbouwplannen aan de Reggelaan. We waren meteen enthousiast. Dus hebben we gereageerd. We zijn al een dagje ouder en dan is het toch wel erg comfortabel wonen als je de trap niet meer op hoeft naar de slaap- en badkamer. Ook sprak de binnentuin ons erg aan. Samen met de nieuwe bewoners hebben we inspraak gehad op de inrichting van de binnentuin. We vinden het fantastisch dat de binnentuin al aangeplant wordt, hebben we meteen al iets moois om op uit te kijken in de winter,’ vertelt het echtpaar.

Bij de start verhuur heeft deltaWonen extra ingezet op doorstroom van huurders met een flyeractie. Wie een grotere (huur)woningen in Zwolle achterliet, kon voorrang krijgen op een hofwoning. Er komt dan weer een eengezinswoning vrij voor een gezin.

De bouw van hofwoningen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten.