dinsdag 17 december 2019

Kwarretje voor een sparretje

Aa-landen: Traditiegetrouw kunnen na de Kerst de kerstbomen weer worden ingeleverd in ruil voor wat kleingeld. Vroeger heette dat een Kwarretje voor een sparretje. Inwoners van Zwolle van rond de dertig kunnen zich dat vast wel herinneren. Na de feestdagen zo veel mogelijk kerstbomen verzamelen en inleveren bij een inzamelpunt. Vroeger kreeg je dan een kwartje voor elke boom en kon je sparen voor een kaartje voor het Hanzebad.

Ook anno 2020 worden er nog kerstbomen ingezameld. Deze bomen worden dan versnipperd tot compost, wat weer gebruikt gaat worden bij de groenvoorziening van de gemeente. De kerstbomenactie 2020 vindt plaats op vrijdag 3 januari en woensdag 8 januari van 13.00 – 16.00 uur. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties inleveren.

Kinderen krijgen in 2020 geen kwartje per boom, maar voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze € 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Een volle kaart (met tien stempels) geeft recht op een keer gratis zwemmen in zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 in Zwolle.

De bomen kunnen ingeleverd worden op de Rijnlaan bij de Aldi.