dinsdag 31 december 2019

Schaakcompetitie weer van start

Aa-landen: 55Plus Schaakt’ gaat na de kerstvakantie op 14 januari weer verder met de schaakcompetitie.

De leden van ‘55Plus Schaakt’ zijn ervaren en beginnende schakers, zowel mannen als vrouwen, uit Zwolle van 55 jaar en ouder. Iedere dinsdagmiddag schaken zij van 14.00 tot 17.00 uur in woonzorgcentrum Rivierenhof aan de Zijpe 4 in de Aa-landen. ‘55Plus Schaakt’ is een kleinschalige schaakclub waar de leden elkaar wekelijks op een vriendschappelijke wijze en in een prettige sfeer achter het schaakbord treffen. Het schaken gebeurt serieus.

Op deze middagen spelen de leden onderling een interne competitie. Er wordt dan een indeling gemaakt waarbij de spelers van een min of meer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Soms wordt dit patroon doorbroken met simultaan schaken, een wedstrijd tegen een andere vereniging bijvoorbeeld. De interne competitie loopt van begin september tot en met eind mei. In juni kan vrij worden gespeeld.

“Het is nooit te laat om bij ons te komen kijken of onze schaakvereniging ook iets voor u is”, melden de leden. Voor meer informatie, aanmelden of om een keer vrijblijvend een partijtje te schaken, kunnen belangstellenden een e-mail sturen naar schaken55plus@hotmail.com of telefonisch contact opnemen met wedstrijdleider G.J. te Winkel: (038) 363 66 77.