dinsdag 29 december 2020

Kerstbomen inleveren

 Aa-landen: Ondanks corona wordt ook in 2021 de actie ‘ Oude bomen vangen veel winst!’ in Zwolle georganiseerd.

Tijdens deze actieperiode kunnen kinderen oude kerstbomen inleveren. Per ingeleverde boom krijgt de deelnemer een leuke beloning! Met de inzameling wordt voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor de openbare groenvoorzieningen in de stad.

Hoe werkt het?
De kerstbomenactie 2021 vindt plaats op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari van 13.00 – 16.00 uur. Kinderen t/m 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze € 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Een volle kaart (met tien stempels) geeft recht op een keer gratis zwemmen in zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 te Zwolle.

Tijdens het inleveren van de kerstbomen zullen ROVA-medewerkers 1,5 meter afstand houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de inleverlocaties zijn hiervoor maatregelen getroffen.

Inzamelpunten
De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari van 13.00 – 16.00 uur aan de Rijnlaan, bij de Aldi en Maaslaan / hoek Beulakerwiede.