woensdag 26 maart 2014

Aquarel wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2014

Aa-landen:  Basisschool De Aquarel heeft dinsdag 25 maart de Grote Zwolse Verkeersquiz 2014 gewonnen. Tijmen Buijs en Naomi van der Hoeven hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij samen met twee gouden medailles uit handen van wethouder René de Heer. 

De Verkeersquiz werd gehouden in Odeon onder leiding van Jochem van Gelder – bekend van Praatjesmakers. Lange tijd bleef het spannend wie er zou winnen, maar uiteindelijk versloeg De Aquarel met 1 punt verschil basisschool De Schatgraver. De leerlingen van de Aquarel waren super blij en trots want na drie jaar op de tweede plaats te zijn geëindigd werd dit jaar de hoofdprijs gehaald. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar De Vlieger 2. 

De strijd begon met de voorrondes waaraan 30 Zwolse scholen deelnamen. De acht scholen die de vragenlijsten het beste hadden ingevuld, mochten vervolgens meespelen in de halve finales vandaag in Odeon. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee, terwijl hun klasgenoten hen aanmoedigden vanuit de zaal met zelfgemaakte spandoeken. In de finale bleken de leerlingen van De Aquarel uiteindelijke de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben. 

Zwolle is een echte fietsstad en genomineerd voor de titel Fietsstad 2014. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Daarom vindt de gemeente Zwolle het belangrijk dat basisschoolleerlingen verkeerseducatie krijgen en leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Dankzij de verkeersquiz zijn kinderen meer gemotiveerd mee te doen, omdat ze graag willen winnen. En scholen worden hierdoor gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.