dinsdag 11 maart 2014

Celeanum ondertekent VEVO convenant

Aa-landen: Gymnasium Celeanum ondertekent woensdag 12 maart het VEVO-convenant met de gemeente. Met de ondertekening verplicht de school zich om de leerlingen te onderwijzen in veiliger verkeersdeelname. Het VEVO – convenant is een initiatief van het ROV Oost Nederland, het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Oost Nederland. Zij bieden allerlei projecten aan op het gebied van voorlichting en educatie aan middelbare scholen. Veel scholen hebben het convenant inmiddels al ondertekend.

Het convenant regelt dat de provincie Overijssel – via het ROV Oost Nederland – en de gemeente Zwolle zorgdragen voor de middelen om het verkeersonderwijs mogelijk te maken. De scholen zelf organiseren de wijze waarop de leerlingen het best onderwezen kunnen worden in verkeersveilig gedrag. In het convenant worden daarover praktische afspraken gemaakt. Zo stellen deelnemende scholen een verkeersco├Ârdinator aan en krijgt verkeerseducatie een vaste plek in het onderwijsprogramma. Het streven van Zwolle en Overijssel is om uiteindelijk alle Zwolse scholen voor voortgezet onderwijs te bereiken met het verkeerseducatieprogramma. Het Celeanum is inmiddels de 12e school die het convenant ondertekent.

 Namens de gemeente Zwolle tekent Wethouder Rene de Heer, hij is verantwoordelijk voor verkeer en infrastructuur. Namens Celeanum ondertekent mevrouw B. Broekman-Gerritsen zij is conrector van de school. Gedeputeerde G.J. Kok, voorzitter van ROV Oost Nederland ondertekent het convenant namens ROV Oost Nederland, hij doet dit op een later moment omdat hij niet bij de ondertekening aanwezig is.