maandag 24 maart 2014

Ronald Mulder start 'DrinkWaterWeek' op Werkschuit

Aa-landen:  Maandag 24 maart is het project 'Water' op de Zwolse basisscholen van start gegaan. In onze wijk was Olympiër Ronald Mulder degene die op OBS De Werkschuit het 'startschot' gaf. Maar eerst vertelde hij dat hij in zijn bidon nooit en te nimmer sportdrank of andere fris zou doen omdat dat heel veel suiker en kleurstoffen bevat. Meestal drinkt hij gewoon water.


In twee grote glazen vazen werd vergeleken hoeveel kinderen ongezond drinken mee naar school namen en hoeveel er gezond drinken hadden. Tweederde van de kinderen kreeg ongezond drinken mee van thuis. Het is de bedoeling daar verandering in te gaan brengen. Aan het einde van de projectweek wordt gekeken of er verandering in is gekomen.

De officiële starthandeling werd samen met de jongste en oudste leerling van de school uitgevoerd. Met een hogedrukreiniger werd het logo op het schoolplein gespoten. Tot slot werd er door de kinderen een dans gedaan. In de klas kregen alle kinderen een bidon. Het project zal nog tot 15 april duren en zal o.a. met een tentoonstelling van alle werkstukken worden afgesloten.
De DrinkWaterWeek is een initiatief van hogeschool Windesheim en de GGD IJsselland in het kader van Zwolle Gezonde Stad

Een uitgebreider verslag zal in de Aakwaa komen te staan.