vrijdag 22 mei 2015

Kunst uit de Aa-landen voor Alpe d’HuZes

Aa-landen: De vrienden Alex van de Kamp en Peter Ham uit Beekbergen zetten zich al enkele jaren in voor de strijd tegen kanker door mee te doen aan Alpe d’HuZes. Dit jaar zal op 4 juni het evenement voor de 10e keer van start gaan en hopen deze vrienden weer een mooi bedrag aan het goede doel te kunnen doneren.
Tijdens Alpe d’HuZes gaan zowel fietsers als lopers maximaal zes keer voor het goede doel de berg Alpe d’Huez beklimmen. Met mooie acties proberen de vrienden zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Zij kwamen zo op het idee om het kunstenaars duo Marilyn van Raaij en Jos Debije te vragen een schilderij te maken voor het goede doel Alpe d’HuZes.

Eigen foto
Het kunstenaars echtpaar uit de Aa-landen was vereerd en vond het een uitdaging om een schilderij te maken dat alle facetten van het goede doel Alpe d’HuZes moest weergeven. In de eerste plaats de verschrikkelijke strijd tegen kanker maar ook het gevecht op de Alpe d’Huez van de deelnemers. Daarnaast moest het een kleurrijk doek worden. Het resultaat is een uniek kunstwerk geworden dat een bedrag van 450,- euro heeft opgeleverd voor de strijd tegen kanker.
De vrienden zijn Marilyn van Raaij en Jos Debije ontzettend dankbaar voor hun vrijwillige bijdrage aan dit goede doel.”