maandag 28 december 2015

Opknapbeurt en uitbreiding Eemhoeve

Aa-landen: Wijkboerderij De Eemhoeve in de Aa-landen wordt opgeknapt en uitgebreid. Welzijnsorganisatie Travers, die de wijkboerderij beheert, wil hier een kwart miljoen in steken. Dat is nodig, zegt Travers, omdat de dierenverblijven en andere opstallen sinds de bouw van het complex in 1985 niet meer aangepast zijn, en dus inmiddels behoorlijk verouderd zijn.

Bovendien heeft de Eemhoeve de laatste jaren een veel bredere functie gekregen dan alleen kinderboerderij. Zo vinden cliënten van Frion er een dagbesteding, en wordt de Eemhoeve in toenemende mate gebruikt voor allerlei activiteiten. Die activiteiten worden nu gehouden op zolder, in een vrij beperkte ruimte. De geplande verbouwing voorziet in elk geval in een grote nieuwe ontmoetingsruimte die door verschillende doelgroepen gebruikt kan worden.

Travers exploiteert de wijkboerderij met subsidie van de gemeente. De gebouwen zijn eigendom van de gemeente. Die stemt in met de verbouwing, die Travers voor eigen rekening neemt. De welzijnsorganisatie put voor de kosten van 250.000 euro uit het eigen onderhoudsfonds.