vrijdag 5 oktober 2018

'Een Nieuw Lied' treedt op in Sionskerk

Aa-landen: Het koor Een Nieuw Lied uit Oldebroek treedt zondagmiddag 14 oktober om 16.15 uur op tijdens een opendeurdienst in de Sionskerk aan de Glanerbeek.

Tijdens deze opendeurdienst, die om kwart over vier begint, klinken met name bekende Opwekkings- en Johannes de Heerliederen. Voorganger in deze laagdrempelige dienst is Jeroen Knol uit Zwolle. Naast het koor Een Nieuw Lied verlenen ook Bert Brink (orgel) en Bert Dijkink (trompet) muzikale medewerking.

Vrijwel direct na de oprichting van de Vrije Evangelische Gemeente Oldebroek, eind 1930, werd het zangkoor Een Nieuw Lied gevormd. Telde het koor in 1933 circa 25 leden, nu telt Een Nieuw Lied 98 leden; vrouwen en mannen. Dit koor treedt niet alleen op in kerkdiensten, maar ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij campingdiensten.
Het repertoire van Een Nieuw Lied bestaat vooral uit Nederlandstalige muziek, maar ook Duitse- en Engelstalige liederen prijken op het repertoire van dit koor dat in Zwolle onder leiding staat van Jenny van Ark.