donderdag 7 februari 2019

Nieuwe dienstregeling Syntus

Aa-landen:  Per zondag 17 februari start de nieuwe dienstregeling van vervoerbedrijf Syntus, op het moment dat de busbrug in gebruik wordt genomen. Voor reizigers in en rond Zwolle heeft dat enkele gevolgen.

In Zwolle wordt op 17 februari 2019 het nieuwe busstation in gebruik genomen, aan de andere zijde van het treinstation, de zuidzijde. De nieuwe locatie heeft gevolgen voor alle lijnen die dit busstation passeren, dus houd rekening met gewijzigde routes en aangepaste vertrektijden.

Lijn 1 Stadshagen – Station
De route door stadshagen wordt uitgebreid. Er komen 4 nieuwe haltes. De haltes Rozentunnel en Havezathentunnel vervallen. Voor de halte Rozentunnel kunnen reizigers instappen bij de halte Belvederelaan of vanaf eind 2019 bij het nieuwe station Zwolle Stadshagen. Voor de halte Havezathentunnel kunnen reizigers gebruik maken van de halte Nijenhuislaan of de nieuwe halte Bonkenhavestraat. De route Station – Oosterenk zal voortaan door het leven gaan als lijn 11.

Lijn 2 Holtenbroek – Station
Lijn 2 wordt beperkt tot het traject Holtenbroek – Station. Het traject Station – Ittersumerbroek vervalt voor lijn 2 en wordt gereden als lijn 6. 

Lijn 3 Berkum – Station
Lijn 3 wordt beperkt tot het traject Berkum – Station. Het traject Station – Assendorp vervalt in verband met het geringe aantal instappers. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 7 of van de streeklijnen.
 
Lijn 4 Aa-landen – Station
Lijn 4 wordt beperkt tot het traject Aa-landen – Station. 
Het traject Station – Ittersumerbroek vervalt voor lijn 4 en wordt gereden als lijn 8. 

Lijn 6 Ittersumerbroek – Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 2 gereden werd. De halte Lübeckplein vervalt. 

Lijn 7 Oosterenk – Ittersumerbroek – Station
Lijn 7 en (de oude) lijn 8 worden gecombineerd tot één lijn: lijn 7. Vanaf het nieuwe busstation rijdt de bus via de Van Karnebeektunnel, Deventerstraatweg, Hortensiastraat/Leo Majorlaan naar Oosterenk, en vandaar via het Isala naar het stadion. Terug naar het station rijdt de bus ‘s ochtends niet via het Isala. 

Lijn 8 Ittersumerbroek – Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 4 gereden werd. 

Lijn 9 Deltion Campus – Station
‘s Morgens worden er 2 ritten toegevoegd. 

Lijn 11
Oosterenk – Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 1 gereden werd.