donderdag 28 maart 2019

Grote Peuterdag

Aa-landen: “Is uw kind al bijna toe aan de echte school? Een grote peuter die wil rennen en klimmen, samen met andere kinderen? Heerlijk met de neus in de prentenboeken. Met de hele klas zingen en mooie tekeningen maken? De eerste cijfers en letters leren? Zichzelf en andere kinderen leren kennen? Voor je er erg in hebt is het al zover en gaat uw kind naar groep 1 van de basisschool. Een grote stap! Wat gaat hij daar allemaal ontdekken en leren? En wat is een fijne en goede school?”

Vrijdagochtend 5 april, tussen 9.00 en 11.30 uur, zijn peuters en ouders/verzorgers van harte welkom op de Grote Peuter Dag op Kindcentrum De Werkschuit en Kindcentrum De Wieden. Tijdens de Grote Peuter Dag laten deze basisscholen graag zien dat goed onderwijs meer is dan cijfers. Peuters kunnen deze ochtend beleven hoe fijn het straks is om naar de basisschool te gaan. Op de Grote Peuter Dag kunnen zij ontdekken, spelen, knutselen in en rondom de scholen. Ouders/verzorgers kunnen de school bekijken en zich uitgebreid laten informeren door leerkrachten en directie, zodat er een fijne en goede school gekozen kan worden die helemaal bij het kind past. Een belangrijk moment dus voor peuters en hun ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool!

Ook Doomijn zet deze ochtend haar deuren open. Binnen De Wieden en De Werkschuit zijn basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang namelijk één geheel.

Op De Wieden en De Werkschuit wordt tijdens de Grote Peuter Dag een Speelochtend voor kinderen van 0 tot 4 jaar georganiseerd.
Peuters en hun ouders mogen op De Wieden meedoen met de activiteiten in de kleutergroep. Ook kan er meegespeeld worden in de klas en/of het speellokaal en er kan digitaal een spelletje memory in het Engels gespeeld worden; de leerlingen van De Wieden krijgen namelijk Engelse les in groep 1 t/m groep 8) en er kan geknutseld worden met een leuk aandenken voor de kinderen.

Bij Kindcentrum De Werkschuit kunnen kinderen spelen in de klassen, knutselen of meedoen aan bewegingsactiviteiten. Tevens kunnen zij een bloemzaadje planten als aandenken aan Kindcentrum De Werkschuit. De Werkschuit is een gecertificeerde Biologie+ school die de natuur hoog in haar vaandel heeft!
Meer informatie:
IKC De Wieden, Beulakerwiede 4, 8033 CS Zwolle. 038-4542762 Directie: Ineke Jousma en Geke Stoel. Site: www.ikcdewieden.nl

IKC De Werkschuit, Rijnlaan 200, 8032 TK Zwolle. 038-4533873 Directie: Mirjam van der Meijden.
Site: www.dewerkschuit.nl 

De Grote Peuter Dag wordt jaarlijks georganiseerd op alle basisscholen van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De Grote Peuter Dag is een leuke ochtend met activiteiten waarmee peuters op een speelse manier kennismaken met de basisschool. Uiteraard mogen hun ouders/verzorgers ook meekomen om kennis te maken, vragen te stellen, zich te laten informeren en de school te bekijken.

Grote Peuter Dag op Kindcentrum De Wieden en Kindcentrum De Werkschuit
Plaats: Kindcentrum De Wieden, Beulakerwiede 4, 8033 CS Zwolle
Kindcentrum De Werkschuit, Rijnlaan 200, 8032 TK Zwolle
Datum: vrijdagochtend 5 april 2019 Tijd: 9.00 uur - 11.30 uur