vrijdag 4 oktober 2019

Parkinson Café

Aa-landen: In het maandelijkse Parkinson Café op donderdag 10 oktober gaat mevrouw Van Doorn van de informatielijn Alternatieve Geneeswijze in op de relatie tussen de ziekte van Parkinson en de mucuna pruriens.

Het gaat hier om een boon, de fluweelboon of jeukboon, die een hoge concentratie levodopa bevat. De vraag is nu of de mucuna effectiever is dan de synthetische variant. “Vanuit het perspectief van de patiënt blijken er goede resultaten te worden geboekt. Om tot meer algemene uitspraken te komen die ook voor wetenschappelijke doeleinden geschikt zijn, is nader en uitgebreider onderzoek nodig”, aldus de organisatoren.

Het Parkinson Café wordt gehouden in de Rivierenhof. Tijdens deze bijeenkomsten komen de verschillende aspecten van de ziekte van Parkinson(isme) aan de orde. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid voor koffie of thee en om 19.30 uur begint de bijeenkomst.

De Rivierenhof is te bereiken met buslijn 4, halte winkelcentrum de Dobbe. Iedereen die is geïnteresseerd, is van harte uitgenodigd. Neem voor inlichtingen over dit programma telefonisch contact op met penningmeester de heer W. van der Maaten: (038) 465 18 42 of per e-mail vandermaaten@tele2.nl, of bij de plaatselijke coördinator Parkinson Café Zwolle e.o., mevrouw H. van der Honing: (038) 453 75 81, of e-mail honinghet@home.nl.