vrijdag 5 juni 2020

Explosie Geleen was vuurwerkbom

Aa-landen: De explosie die zondag meerdere huizen beschadigde is veroorzaakt door een zware vuurwerkbom. De politie heeft nog geen verdachte in beeld.

De ontploffing was in de nacht van zaterdag op zondag aan de Geleen. De politie maakt nu bekend dat aan de buitenkant van de woning een explosief is ontploft dat was gemaakt van zwaar vuurwerk. Volgens de politie was de kracht van de zelfgemaakte bom zo groot dat 'de gezondheid en de veiligheid van bewoners en omwonenden in gevaar kon worden gebracht’.

De woning waaraan de bom ontplofte raakte zwaar beschadigd en ook omliggende woningen kwamen niet schadevrij uit de explosie. Niemand raakte gewond, maar bewoners van meerdere huizen moesten tijdelijk elders worden opgevangen.

In het weekend werd al duidelijk dat buurtbewoners iemand hadden horen wegrennen en ook een auto hoorden wegrijden ten tijde van de explosie. De politie concludeerde zondag na onderzoek dat inderdaad sprake was van een misdrijf, maar de details werden tot nu toe niet vrijgegeven.

Inmiddels zijn vier tips binnengekomen, maar dat heeft nog niet geleid tot een verdachte. In de omgeving en op routes van en naar  Aa-landen worden camerabeelden opgezocht. De politie hoopt dat bedrijven en particulieren die mogelijk relevant beeldmateriaal hebben zich nog melden. Welke informatie precies wordt gezocht, wil de politie in het belang van het onderzoek niet vertellen.

Bron: De Stentor