vrijdag 16 mei 2014

Vader en dochter in actie in Aa-landen

Aa-landen: Vader Frank Geerlings (56) en zijn dochter Hannah (22) houden zaterdagmiddag 17 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur een sponsoractie in samenwerking met winkeliersvereniging Aa-landen in het winkelcentrum. Vader en dochter Hannah en Frank Geerlings zetten zich zaterdag 17 mei in voor twee verschillende doelen. Ze doen dat in winkelcentrum Aa-landen.

Het is een gezamenlijke actie van vader en dochter, maar wel allebei voor een ander goed doel, voor Artsen zonder Grenzen en voor een weeshuis in Ghana. Er is een informatiestand, er is een verloting en van 14.00 tot 15.00 uur is er een optreden van Jilles, The Voice of Zwolle.

Vader Frank doet met zijn team, na twee keer de Alpe d’HuZes, nu mee aan de Tour for Life (www.tourforlife.nl), een fietstocht van Italië naar Limburg voor Artsen zonder Grenzen. In acht dagen fietsen de deelnemers zo’n 1.250 kilometer met en 15.000 hoogtemeters. Wereldberoemde cols zoals de Alpe d’Huez, de Croix de Fer en de Grand Ballon moeten worden overwonnen en ’s avonds verblijven de deelnemers op campings op de route.

Er wordt zodoende geld ingezameld voor Artsen zonder Grenzen. Het team van Frank moet minimaal 15.000 euro bij elkaar zien te krijgen om mee te kunnen doen. Tour for Life bestaat nu zes jaar en er doen dit jaar circa veertig teams mee. Het team van Frank is Gelderland for life genaamd omdat de acht deelnemers allemaal werken of verbonden zijn aan de provincie Gelderland. Vanuit Zwolle gaat vriend Hans van der Vegt mee als begeleider, hij zal het team per auto bijstaan met de opbouw en afbouw van de tenten, de verplaatsingen, lunchpakketten onderweg en fietsmateriaal.

Dochter Hannah studeert SPH op Windesheim en wil, na een summercamp in Amerika vorig jaar, nu in juni voor vijf weken gaan werken als vrijwilliger voor de The Dreams in Africa Foundation in Ghana
(www.dreamsinafrica.org). Hannah wil geld inzamelen en dit in overleg met het weeshuis inzetten voor projecten die ze daar zelf zal gaan uitvoeren. Het is een stichting, die in september 2010 is opgericht door Noor van Hout. Zij is vastbesloten om in Ghana niet alleen persoonlijk haar steentje bij te dragen, maar ook zoveel mogelijk andere mensen bewust te maken van de nood en behoeften in Afrikaanse onderontwikkelde plattelandsgebieden.

De achterliggende gedachte is: ‘samen sta je sterk’, en bereik je automatisch meer! Noor wil stimuleren dat meer mensen zich inzetten voor een betere toekomst van de meest kwetsbare, achtergestelde en hulpbehoevende bevolkingsgroepen (ouders en kinderen) in Afrika. Dit kan onder meer door deel te nemen aan de programma’s die de stichting initieert. De stichting stelt haar boven alles ten doel dat voor sponsoren en participanten volledig transparant is wat er met hun inzet gebeurt. Hannah wil daar graag ook haar steentje aan bijdragen.