zaterdag 11 juli 2015

Buren Bekenbuurt in actie

 Aa-landen: Buren en kinderen bij de Leerinkbeek en Lovinkbeek  ondernemen van alles rond hun grasveld. Deze week hebben ze de omgeving opgeknapt. Een buurtbewoner doet verslag:
“Op het grasveld wordt altijd druk gespeeld. Kinderen en buren ondernemen van alles samen; voetballen, schommelen, buurtvolleyballen, zandkastelen bouwen, watergevechten, vlees grillen op de bbq kortom een gezellige boel behalve… Geen prullenbak…weggehaald door de gemeente in verband met bezuinigingen daarom maar snel een prullenbak geadopteerd. En dan die drie bankjes bij het grasveld. Zitten kun je er niet op want dan moet je eerst door een jungle van gras en, wanneer je gaat zitten, worden je billen groen van het mos… tijd voor actie.”De buurt heeft de gemeente gebeld met de vraag of ze als buren die bankjes mogen opknappen. “Helemaal goed. Wijkbeheerder Gerard Ballintijn kwam zelfs speciaal verf brengen die we mochten gebruiken. En toen aan de slag. Buurvrouw Brenda ging een avondje schuren, buurman Joeb en Marjanneke zetten de bankjes in de witte grondverf daarna waren de kinderen aan de beurt. Woensdagochtend 8 juli gingen twintig kinderen schilderen onder leiding van Marjanneke Scholtheis (buurvrouw, kleuterjuf en kunstenares) De drie bankjes stonden voor water, lucht en aarde. Op het bankje van het water schilderden de kinderen hele kunstzinnige vissen, bij lucht allerlei gekke vogels en bij aarde kriebelbeestjes. Vooral de jongens schilderden met veel plezier spinnen, torren en een parade van mieren. We zijn heel benieuwd welke mensen er op die bank durven te gaan zitten wanneer de verf droog is. Wij bleven gelukkig ook droog dankzij allerlei stukken zeil die ingenieus waren opgehangen tegen de regen…”

Donderdag was alles droog (bankjes en de hemel) en werd het project afgerond met een achtergrondkleurtje, de namen van alle kleine kunstenaars en een laagje lak. “Natuurlijk kreeg de adoptieprullenbak ook nog een fraai detail maar maak je geen zorgen, mensen van de Rova, hij is nog steeds geel. We willen alle grote en kleine mensen uit onze buurt bedanken voor de enthousiaste hulp daarom hier al jullie namen: Emiel en Geeske, Jelmer, Saskia en Lars, Laurin en Elies, Nick, Serge, Brenda en Mart, Viggo, oma en Mats, Lilian en Johan, Anna, Isa, Marieke en Michiel, Bert, Marijn en Jeroen, Pepijn en Krista, Marjanneke, Mark, Anne en David; jullie waren top!”

Bron: de Swollenaer