dinsdag 2 mei 2017

Ruil- en verkoopmarkt plantgoed bij Eemhoeve

Aa-landen: Zaterdag 6 mei organiseert Velt afdeling Zwolle e.o. een ruil- en verkoopmarkt van plantgoed. De maand mei is bij uitstek de maand om je tuin vol te planten. Probeer eens nieuwe spannende gewassen of eetbare struiken. De markt vindt plaats bij wijkboerderij De Eemhoeve aan de Eemlaan 25 in Zwolle.
Tijdstip van 10.00 tot 13.00 uur.

Voor alle moestuinders is er een vrije kraam om eigen stekken, zaden, planten e.d. te ruilen, te verkopen of weg te geven. De ervaring op de zadenruilbeurs van Velt Zwolle e.o. is dat dit erg leuk en interessant is.

Deelnemende bedrijven:

– De Tuinen van Weldadigheid uit Veenhuizen, eigenaar is oud-Zwollenaar Lambert Sijens, ontdekker van de Zwolse... Paarse Boon. Hij komt met een mooi assortiment tomaten, pepers, pompoenen, komkommers, aparte knolgewassen, permacultuurplanten en een grote keuze aan bonen uit alle windstreken.
Deze tuinderij is biologisch gecertificeerd.

– Floresdelcampo uit Alteveer is aanwezig met een groot assortiment plantgoed van bekende groenten en koolsoorten. Bessen- en vruchten plantgoed, waaronder kiwi-, vijgen- en druivenplanten. Van verschillende vruchten biedt de tuindersvrouw een potje eigengemaakte jam of chutney te koop aan. Dit bedrijf heeft ook een grote verzameling kruidenplanten.

– Uit Doetinchem komt Pip Gilmore van het bedrijf ‘Groene Takken’ met een spannend product. Namelijk eetbaar hout, boomstammetjes geënt met paddenstoelen zoals oesterzwammen en shiitake. Kan in de tuin maar ook op het balkon. Oogst in het najaar je eigen paddenstoelen.

– Hans Kluijt van CountryWinery uit Nijverdal, een kwekerij met dagactiviteiten in de zorg. Bekend van een grote collectie Pawpaw rassen en bijzondere fruitplanten zoals persimoen, vijgen, kiwi, gember, blauwe bessen en verschillende noten. Veelzijdige struiken of bomen voor de aanleg je eigen voedselbos. Ze kunnen niet alles meenemen deze dag maar een kennismaking is zeker de moeite waard.

Moestuincafé
In de Eemhoeve is een moestuinders-café ingericht voor koffie en thee.
De Velt tuinboeken-tafel is aanwezig.
De toegang is gratis. Vergeet niet contant geld mee te nemen want pinnen gaat niet.

Voor meer info; Haiko van der Velde tel. 06 1252 5497
facebook https://www.facebook.com/leo.oosterloo.90