zaterdag 2 december 2017

Energiezuinige woningen opgeleverd

Aa-landen: DeltaWonen levert 30 sociale huurwoningen op in de Aa-landen, Zwolle 22 eengezinswoningen en 8 ‘4 onder 1 kap’ woningen op plek voormalig Aa-bad.

Op 30 november overhandigden directeur-bestuurder Evert Leideman van deltaWonen en wethouder Eefke Meijerink symbolisch een sleutel aan mevrouw Van der Wal. DeltaWonen realiseerde op de locatie van het voormalige Aa-bad (Eemlaan/ Sloe) 30 energiezuinige woningen.

Hier komen jong en oud te wonen op de plek van het voormalige Aa-bad. Dichtbij dit nieuwbouwproject van deltaWonen vinden bewoners een winkelcentrum, park en sportaccommodaties. Alle 8 eengezinswoningen en 4 onder 1 kap woningen zijn nu opgeleverd en bewoond. De eengezinswoningen hebben allemaal 2 slaapkamers en een zolder. De ‘4 onder 1 kap’ woningen hebben een slaapkamer, badkamer en technische ruimte op de eerste verdieping. De woningen zijn bijzonder energiezuinig. Er liggen zonnepanelen op het dak van de woningen en in alle woningen is spouw-, dak- en vloerisolatie aangebracht.

Naast de nu opgeleverde eengezinswoningen en ‘4 onder 1 kap’ woningen bouwt Stichting Knarrenhof woningen. Onder andere 14 sociale huurwoningen van deltaWonen. De Knarrenhofwoningen zijn bedoeld voor senioren en liggen aan hofjes, met een eigen terras en een gemeenschappelijke binnentuin. Sociale samenhang, ontmoeting en zelfstandig blijven wonen, staan centraal bij de Eemlaan. De mix tussen jong en oud draagt hieraan bij.

De oplevering van deze woningen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Kijk ook op https://www.zwolle.nl/sociale-huurwoningen