donderdag 1 november 2018

Inwinterfeest op Dijklandhoeve

Aa-landen: De nieuwe boerderij De Dijklandhoeve van de Zwolse Stadslanderijen houdt zondag 4 november van 11.00 tot 17.00 uur het Inwinterfeest. Deze boerenmarkt is gericht op het inslaan van grote partijen voorraad: uien, aardappelen, pompoenen, kaas, vlees en lang houdbare ingemaakte producten.

Deze overvloed wordt gevierd met een drankje en hapje in het boerderijcafé, vuurtjes buiten op het erf, herfstverhalen en muziek in het strobalentheater en kinderactiviteiten in de speelschuur. Locatie: Luttekeweg 1 (naast de Aa-landen, afslag aan de Middelweg).

Stadslandbouwproject De Zwolse Stadslanderijen produceert groenten, vlees, zuivel en kaas in de stadsrandzone van Zwolle, tot maximaal 30 kilometer van de Peperbus. Het is een samenwerkingsverband van boeren en tuinders die de Zwollenaren willen verleiden, lokaal, supervers en biologisch te gaan eten. De boeren zorgen mede voor nieuwe natuur en recreatiemogelijkheden om de stad Zwolle. Er werd al vier hectare nieuwe natuur aangelegd met drie struinpaden eroverheen. Tot het samenwerkingsverband Stadslanderijen behoren de Huppe, de Vreugdehoeve, het Rode Huis, Tuin Salland, Overesch, Bloementuin Zwolle en De Kas van Kaat. Daarnaast betrekt de coöperatie producten van boeren/leveranciers in de Zwolse ommelanden.