vrijdag 30 augustus 2019

Uitkijkpunt Westervelds Bos vernieuwd

Aa-landen: Afgelopen donderdag 29 augustus heeft wethouder Ed Anker samen met leerlingen van de Michaëlschool het vernieuwde uitkijkpunt in het Westerveldse bos geopend. Het punt kijkt uit over de plek waar Vecht en Zwartewater samenkomen.



Onder begeleiding van herder Tjitse Terpstra en 40 schapen uit zijn kudde toog het gezelschap naar het uitkijkpunt alwaar de kinderen een lied ten gehore brachten. Een korte toespraak van wethouder Ed Anker en daarna de onthulling van de stenen banken. 
De kinderen kregen allen een verrekijkertje uitgereikt waarna zij nog een gedicht lieten horen.



Het uitzichtpunt staat symbool voor alle onderdelen die in de afgelopen jaren zijn gerealiseerd om het landschap rond de Vecht de toegankelijker te maken en tegelijkertijd de natuur te versterken. Zo zijn er twee ‘laarzenpaden’ door de omgeving van Langenholte aangelegd: avontuurlijke wandelroutes waarbij laarzen of stevige schoenen onmisbaar zijn. Daarvoor is ook een wandelbruggetje aangelegd bij de Aa-landen.



Er is in totaal geïnvesteerd in 6 hectare nieuwe natuur langs de Vecht in Langenholte, met onder meer een knoflookpaddenpoel aan de Brinkhoekweg. Qua omvang is dit vergelijkbaar met 12 voetbalvelden. Het opknappen van het uitzichtpunt in het Westerveldse Bos is één van de laatste onderdelen.