dinsdag 27 april 2021

Gymnasium Celeanum wint eerste prijs Euregionale Scholenwedstrijd

 Aa-landen:  Zo’n twintig vierdeklassers van Gymnasium Celeanum waren wekenlang druk bezig met hun inzending voor de Euregionale Scholenwedstrijd. Centraal stond de vraag hoe Nederlanders en Duitsers duurzamer kunnen handelen en van elkaar kunnen leren.
In de klas én thuis werd er gebrainstormd, een script geschreven en gefilmd. Uiteindelijk werd het harde werken beloond: de Zwolse scholieren sleepten tijdens de digitale prijsuitreiking op 21 april de eerste prijs in de wacht.

De prijsuitreiking, die plaatsvond in een televisiestudio in Duisburg, werd afgetrapt met imposante gitaarriffs, indrukwekkende zangkunsten en coole beatbox-geluiden van muzikant August Klar. Er waren in totaal zeven prijzen te vergeven, verdeeld over vier categorieën: ‘Nederlandse scholen’, ‘Duitse scholen’, ‘Partnerscholen’ en ‘Bijzondere inzendingen’. De concurrentie was groot, want in totaal hebben 368 Nederlandse en Duitse scholieren meegedaan, die samen 21 inzendingen hebben ingeleverd. Door de coronapandemie konden de deelnemende scholieren en docenten niet fysiek aanwezig zijn bij de prijsuitreiking, maar slechts per livestream deelnemen. Sina Kuipers deed de presentatie helemaal in het Duits en het Nederlands en ging in gesprek met studiogasten. Na de bekendmaking van de winnaars belde met video steeds met de winnende scholieren.