dinsdag 11 december 2012

Meld je aan voor NLdoet

Aa-landen - Groepen vrijwilligers steken op 15 en 16 maart 2013 de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen, goede doelen of stichtingen, kunnen nu hun klussen aanbieden.

Kan het clubhuis van de tennisvereniging een verfbeurt gebruiken? Willen de bewoners van het woonzorgcentrum een dagje op pad? Moeten de bomen rond het pand van de muziekschool worden gesnoeid? NLdoet is dé gelegenheid om deze klussen aan te pakken, want op deze dagen stellen groepen vrijwilligers hun hulp beschikbaar. 

Organisaties kunnen hun klus kenbaar maken via www.nldoet.nl. Aanbieders kunnen met vragen over bijvoorbeeld het formuleren van hun klus terecht bij Vrijwilligerscentrale Zwolle (VCZ). VCZ heeft de taak van intermediair voor NLdoet in Zwolle. Ook geeft VCZ advies en tips over het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers. 

Via VCZ is het ook mogelijk om je aan te melden als particuliere klusaanbieder. Mantelzorgers, chronisch zieken of mensen die vanwege andere situaties hulp kunnen gebruiken, kunnen via VCZ een klus aanmelden voor NLdoet. 

Wie de handen uit de mouwen wil steken en dus een klus zoekt, kan ook terecht op www.nldoet.nl. Groepen vrijwilligers kunnen worden samengesteld door bedrijven, gezinnen, maatschappelijk stagiairs, studenten, vrienden, buren et cetera. Mocht een groep niet helemaal vinden wat ‘ie zoekt, dan kijkt VCZ graag mee. 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en hoe leuk vrijwilligerswerk is. Daarnaast draagt de actie bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk.