vrijdag 21 december 2012

Oude kerstbomen inleveren

Aa-landen - Ook dit jaar vindt in de gemeente Zwolle weer de grote ‘Oude bomen vangen veel winst!’ actie plaats. Tijdens de actieperiode, die dit jaar voor het eerst door ROVA wordt georganiseerd, kunnen kinderen oude kerstbomen inleveren en krijgen ze daarvoor een leuke beloning. De kerstbomenactie 2013 vindt plaats op donderdag 3 januari en woensdag 9 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in de stad inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangt het kind € 0,20 én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Met de inzameling voorkomt de gemeente in samenwerking met ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.

De kerstbomen kunnen op donderdag 3 en woensdag 9 januari 2013 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten: Rijnlaan bij de Aldi,  Maaslaan  hoek Beulakkerwiede.