zaterdag 13 april 2013

Meander Bigband op tour door Amerika

Aa-landen: De Meander Bigband gaat een concertreis maken door de U.S.A.! Op 25 april vertrekt het schoolorkest van het Meander College uit de Aa-landen  voor een achtdaagse concertreis en zal maar liefst tien concerten verzorgen in Boston, Harvard, Cambridge en Cape Cod. 
Al langer bestond de wens om de Meander Bigband te confronteren met de Highschool bigbands uit het Amerikaanse schoolsysteem. De Meander Bigband is opgericht naar Amerikaans model en zal daarom ook de scholen zelf bezoeken. Elke highschool kent doorgaans meerdere orkesten en koren die ingebed zijn in het schoolrooster. Op maar liefst vier Highschools zullen concerten worden gegeven samen met de lokale schoolbigbands. Daarnaast is de Meander Bigband te gast in het New England conservatorium van Boston voor een concert en een workshop met Amerikaanse jazzmusici.

Naast de educatieve concerten zal de Meander Bigband publieke concerten verzorgen in hartje Boston en op Harvard Square, het prachtige plein voor de prestigieuze Harvard University. Aansluitend krijgen de bigbandleden een rondleiding door deze universiteit. 

Na terugkomst in Nederland volgen nog concerten bij de heropening van de Fundatie op 1 juni en langs het parcours van de Halve Marathon op 8 juni. Kijk voor meer informatie ook op www.meanderbigband.nl.