vrijdag 1 november 2013

Dader ramkraak veroordeeld

Aa-landen: Een 42-jarige dakloze man is veroordeeld door de rechtbank in Zwolle tot een celstraf van 2,5 jaar. De man pleegde vorig jaar november een ramkraak op een pinautomaat in winkelcentrum Aa-landen in Zwolle.
De ramkraak mislukte omdat de auto, die gebruikt werd om de automaat kapot te rammen, na de eerste poging kapot was. Toen de 42-jarige de gestolen auto weer aan de praat kreeg, kwam er net een politieauto langsrijden. De man ging er samen met een mededader vandoor, maar kwam niet ver. Een paar kilometer, verder kwam de man niet met de kapotte auto. De 42-jarige werd in de buurt aangetroffen en gearresteerd. Op het politiebureau bekende hij ook een serie inbraken, waaronder een inbraak bij een politieman thuis. Daar stal hij een politiebadge en een toegangspas van het bureau.

De man vertelde voor de rechtbank dat hij op dievenpad was gegaan om zijn onderdak te betalen. Hij had 6 jaar in Portugal gewoond en gewerkt, terug in ons land had hij geen inkomen en huis gevonden. Overnachten deed de man bij verslaafden thuis, maar die wilden wel dat hij daarvoor betaalde. Tegen de man was 3 jaar geëist. De schade die hij aanrichtte in het winkelcentrum, moet de man vergoeden.