woensdag 23 april 2014

Nieuw bij Driezorg: Zwembus voor senioren

Aa-landen: In mei start Driezorg het project ‘De Zwembus’; een samenwerking met RM Taxi, zwembad De Marke in Hattem en Christelijke Hogeschool Windesheim. De Zwembus heeft tot doel om senioren, vitaal en/of kwetsbaar, op een veilige manier meer te laten bewegen. Daartoe kunnen ze op vier donderdagochtenden in mei gebruikmaken van vervoer van drie Zwolse opstappunten, entree tot het zwembad en beweeglessen

De zwemdata zijn 1, 8, 15 en 22 mei. Opstaplocatie in onze wijk is: woonzorgcentrum Rivierenhof (09.15 uur). Onder leiding van een psychomotorisch therapeut gaan senioren gedurende een uur aan de slag met diverse beweegoefeningen in het therapiebad, met een behaaglijke temperatuur van 32 graden. Uiteraard geldt dat ook in dit project maatwerk voorop staat, dus met in acht neming van eventueel beperkte mogelijkheden van de (individuele) deelnemers.  

Aanmelden kan t/m 29 april bij Rivierenhof, tel. (038) 453 67 11 (voor senioren uit de Aalanden). De kosten zijn € 15,- per bijeenkomst, inclusief vervoer per luxe taxi naar Hattem, entree en beweegles. Retourrit vanaf zwembad De Marke rond 11.30 uur.  

Bij voldoende belangstelling wordt dit aanbod gecontinueerd en uitgebreid voor onder andere rolstoelgebruikers en andere doelgroepen.