dinsdag 3 maart 2015

Minder afvalbakken in de wijk

 Aa-landen: Wist u dat er in de Aa-landen 322 afvalbakken staan? Dat kan best wel wat minder volgens de gemeente.
Een groot aantal van deze bakken wordt weinig gebruikt omdat ze bijvoorbeeld op onlogische plekken staan. Er zijn ook afvalbakken die vernield worden of waar huisvuil in wordt gedumpt. De gemeente Zwolle gaat deze afvalbakken in alle Zwolse wijken verwijderen.

Een groep betrokken Zwollenaren heeft samen met de gemeente en de ROVA een overzicht met stedelijke criteria vastgesteld waarin staat welke afvalbakken voor een wijk belangrijk zijn. De wijkbeheerder en de ROVA wijkreiniger van de Aa-landen hebben aan de hand van dit overzicht in kaart gebracht welke afvalbakken in de AA-landen blijven staan. U vindt deze kaart op www.zwolle.nl/afvalbakken. Op dit moment is ROVA al druk bezig met het verwijderen van de diverse bakken.

Wilt u meer weten over deze actie dan bent u van harte welkom tijdens een inloopgelegenenheid op donderdag 12 maart van 19.00 tot 20.30 uur in wijkcentrum De Bolder. Wijkbeheerder Gerard Ballintijn vertelt u dan graag meer over de actie en de mogelijkheden van bijvoorbeeld adoptie. Wanneer u constateert dat een afvalbak onterecht is weggehaald, kunt u dit ook bespreken met de wijkbeheerder.

Naast het weghalen van diverse afvalbakken biedt de gemeente ook de mogelijkheid om een te verwijderen afvalbak te adopteren. Wanneer de afvalbak die u wilt behouden niet op de kaart staat, dan kunt u de bak adopteren. U dient dan zelf te zorgen voor lediging van de bak. De gemeente draagt de bak aan u over door middel van een contract. Adoptiebakken krijgen een herkenbare kleur. Wilt u een afvalbak adopteren of meer weten over de spelregels? Kom dan naar de inloopgelegenheid op donderdag 12 maart 2015. Bent u niet in de gelegenheid dan kunt u contact op met uw wijkbeheerder Gerard Ballintijn via mail gcm.Ballintijn@zwolle.nl of via telefoonnummer (038) 498 2682.