donderdag 27 oktober 2016

Bouw Krasse Knarrenhof opnieuw uitgesteld

Aa-landen: Weer is de bouw van het seniorenhofje van de stichting Krasse Knarren uitgesteld. De bouw moet nu april volgend jaar beginnen. Het eerder gestelde doel van begin 2017 wordt niet gehaald.
Een wijziging van het bestemmingsplan was de laatste drempel voor het project. Die is nu genomen, de gemeenteraad stemde maandag unaniem in. Toch moeten de meer dan 200 wachtenden nog een keer extra geduld opbrengen. Pas in april begint de bouw van de Krasse Knarrenhof, zeven jaar nadat de stichting met het idee kwam.
Zo zou het Krasse Knarrenhofje in de Aa-landen eruit moeten gaan zien. Illustratie Inbo


Het klonk toen zo mooi. Een hofje voor vijftigplussers met een gemeenschappelijke tuin- en hobbyruimte zodat ouderen op elkaar kunnen letten. Het vinden van een geschikte plek in overleg met de gemeente bleek toen al een hele kluif. Na lang onderhandelen werd de grond van het voormalige Aa-badterrein verkocht aan de stichting.

De start van de bouw leek toen in zicht, maar werd steeds gedwarsboomd. Omwonenden bemoeiden zich flink met het proces. Tot zes keer toe ging de stichting in gesprek met de buurt. „Onze vasthoudendheid werd maandag ook geprezen door de raad”, zegt Peter Prak, projectleider van de Krasse Knarrenhof. De vertraging van de bouw is niet alleen vervelend, maar kan er zelfs voor zorgen dat sommige leden nooit in de Krasse Knarrenhof terecht komen, zegt Prak: „Ons oudste lid is nu 89 jaar. Hij zei laatst tegen me: ‘ik moet negentig jaar worden om het nog mee te maken.’ Dat heb ik dus maar gelijk met hem afgesproken.” De omwonenden hebben nu nog zeven weken om hun bezwaar opnieuw in te dienen bij de raad. Echte zekerheid is er dus nog steeds niet volgens Prak. „Pas over zeven weken gaat bij ons de vlag uit.”

Bron: Stentor