donderdag 27 oktober 2016

Kerstpakkettenactie Zwolle vraagt hulp aan Aa-landers

Aa-landen: Kerst ligt nog ver in het verschiet maar er wordt nu al hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit vrijwilligersproject zal in de decembermaand ook in de Aa-landen van zich laten horen. Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol én gezellig bezig te zijn? En om Zwollenaren te helpen die het minder hebben? Doe dan mee en geef 2 uur van uw tijd weg aan deze actie.
De Kerstpakkettenactie Zwolle maakt 1750 gezonde feestpakketten. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat er vorig jaar 700 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor € 9.613,29 aan giften gegeven.

Aa-landers die tijd willen vrijmaken om te helpen, zijn hartelijk welkom. Het is leuk om dit met elkaar te doen als buren, vrienden of als straatbewoners samen. Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kunt u zichzelf - of als groep - inschrijven voor een klus die maximaal 2 uur duurt.
Eén van de organisatoren van de actie, Jan de Beer, vertelt: “Onze kracht is dat we allemaal vrijwilligers zijn. Niemand ontvangt een vergoeding want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we samen met hulporganisaties en de gemeente.”

Kijk voor meer informatie op www.kerstzwolle.nl. Hierop vindt u aanbevelingen van onder anderen PEC Zwolle, René Froger en het college van B&W.