woensdag 27 juni 2012

Officiële start herinrichting sportpark Hoge Laar

Woensdag 27 juni werd op spectaculaire wijze aandacht besteed aan het feit dat het hoogste punt van het clubhuis van de, door fusie ontstane, Hockey Club Zwolle, was bereikt. Tevens werd het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van het sportpark Het Hoge Laar, waar al flink aan wordt gewerkt. Wethouder Gerrit Piek onthulde het nieuwe logo van de HCZ en even later kwamen twee parachutisten uit een vliegtuig gesprongen om vervolgens op het nog kale hoofdveld te landen.
 
Het nieuwe clubhuis in aanbouw

Wethouder Gerrit Piek 'tovert' de vlaggen tevoorschijn
Landing op het nog kale hoofdveld


De wethouder op doel met penaltyschieten


De verwachting is dat medio september het nieuwe clubgebouw evenals de nieuwe sportvelden in gebruik kunnen worden genomen. HCZ komt voort uit de Zwolse hockeyclubs Tempo ’41 en ZMHC en telt momenteel zo'n 1.500 leden. Op Het Hoge Laar kan HCZ vanaf komend seizoen op een centrale locatie sportief en sociaal invulling geven aan de fusie. Het nieuwe (top)sportcomplex vergt een gemeentelijke investering van ruim drie miljoen euro. De nieuwe hockeyclub investeert zelf ook in de nieuwe accommodatie. De gemeente staat garant voor die bijdrage. Er worden 2,5 waterkunstgrasvelden aangelegd en vier zandingestrooide kunstgrashockeyvelden. Daardoor ontstaat één van de grotere hockeycomplexen van Nederland. Het hockeycomplex krijgt LED-verlichting. Voor de voetbalverenigingen op het complex wordt een derde veld gerealiseerd, eveneens met duurzame verlichting.

In samenspraak met de sportverenigingen die al op Het Hoge Laar gevestigd zijn stellen burgemeester en wethouders binnenkort aan de gemeenteraad aanvullende verbeteringen van het sportpark voor.

Binnenkort meer foto's in het foto-album (bovenaan) en er volgt een uitgebreider verslag in de Aakwaa.