vrijdag 14 september 2012

Egelweekend 2012

Op 15 en 16 september roept de Zoogdiervereniging iedereen op om tijdens dit ‘Egelweekend 2012’ waarnemingen van egels door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt. Dit Egelweekend is bedoeld om zoveel mogelijk gegevens van egels te verzamelen. Door deze waarnemingen (en die van eerdere jaren) ontstaat er een aardig beeld van de verspreiding van egels in Nederland.
In onze wijk komen gelukkig nog flink wat egels voor en daarom is het een goed idee om aan deze waarnemingsregistratie deel te nemen.
Het gaat om alle egels die in 2012 zijn gezien. Dat mag dus ook om egels gaan die eerder dit jaar zijn waargenomen. Het kan daarbij gaan om ontmoetingen met levende egels maar ook dode exemplaren kunnen worden gemeld.Melden van egels gaat gemakkelijk. De Zoogdiervereniging heeft een speciale gebruiksvriendelijke module ontwikkeld waar iedereen in een paar stappen de waarneming van een egel kan doorgeven. Het meldpunt is te vinden op de site van de zoogdiervereniging. Natuurlijk kunnen waarnemingen ook worden doorgegeven via de invoermodules van Telmee.nl en Waarneming.nl.


Het Egelweekend vindt voor de derde keer plaats. Het eerste weekend was in 2009. Dit was zo’n succes dat de Zoogdiervereniging ook in de jaren erna op kleinere schaal een stekelig weekend organiseert.