maandag 3 september 2012

Start to Run

Start to Run is dé clinic voor beginnende lopers vanaf zestien jaar onder begeleiding van gekwalificeerde trainers van av PEC 1910. De trainingen vinden plaats vanaf zaterdag 8 september tot en met zaterdag 13 oktober tussen 09:30 en 11:00 uur op en rond atletiekbaan Wim Peters aan de Urksteeg 1 in Zwolle.

In een mix van theorie en praktijk word je in de goede richting voor de loopcarrière die jij wilt gestuurd. De vijf trainingen beginnen ieder met een theoretische inleiding op een belangrijk aspect van de loopsport. Aan bod komen onder andere loopschoenen en -kleding, trainingsopbouw, blessurepreventie en -behandeling en de verschillende trainingsmogelijkheden bij av PEC 1910.

In het praktijkgedeelte volg je het trainingsprogramma dat past bij jouw conditie. Iedere training bevat een warming up, loopscholing en coördinatie, een kernprogramma en een cooling down. Daarmee ben je op zaterdag 13 oktober in staat minimaal een afstand van drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Als bewijs van jouw prestatie ontvang je na afloop een officieel certificaat van deelname, een functioneel loopshirt, het Start to Run Magazine en drie edities van het magazine Runnersworld. Bovendien ben je na je aanmelding vier maanden gratis lid van de Atletiekunie en daarmee verzekerd tijdens de trainingen bij av PEC 1910.

Volop voordeel voor deelnemers

Start to Run bij av PEC 1910 biedt volop voordeel voor alle deelnemers. Je traint zes zaterdagen onder deskundige begeleiding van trainers van av PEC 1910 op en rond atletiekbaan Wim Peters. Of je nu absoluut beginnende loper of gevorderd sporter bent; je traint altijd op een niveau dat past bij jouw conditie.

Vooraf en na afloop van de trainingen op zaterdag kun je op atletiekbaan Wim Peters gebruik maken van de kantine, kleedruimten en douches. Daarnaast zijn op dinsdag- en woensdagavond verzorgers en een fysiotherapeut aanwezig voor advies en behandeling bij eventuele blessures. Na afloop van de zes trainingen mag je gedurende vier weken gratis trainen bij av PEC 1910. Ontdek de dynamiek en gezelligheid van het lopen bij een vereniging! Stap samen met andere ‘medebeginners’ over de drempel heen en kies voor een sportief begin van je weekend!


Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar starttorun@avpec1910.nl.