woensdag 3 december 2014

Dader steekpartij is 17 jarige jongen

Aa-landen: Een zeventienjarige jongen is opgepakt voor het doodsteken van de straatmuzikant voor de deur van  de Jumbo in Winkelcentrum Aa-landen. Dat maakte de politie woensdag bekend. De 54-jarige straatmuzikant overleed in de nacht van dinsdag op woensdag aan de verwondingen die hij door de steekpartij opliep. Een andere man van 57 jaar uit Zwolle raakte ernstig gewond, maar zijn toestand is volgens het ziekenhuis stabiel, zegt de politie.

Het steekincident gebeurde dinsdagavond rond 19.30 uur. De jongen zou zomaar hebben ingestoken op de straatmuzikant. Daarna rende hij als een dolleman de supermarkt binnen. Een 57-jarige man probeerde hem af te weren met zijn winkelwagentje, maar viel daardoor zelf en werd vervolgens gestoken. Andere klanten wisten de jongen te overmeesteren.

De algemeen directeur van supermarktketen Jumbo, de supermarkt waar de steekpartij voor de deur gebeurde, is woensdag naar Zwolle gegaan om het personeel te steunen. In een korte verklaring zei hij dat ,,Jumbo geschrokken is van deze vreselijke gebeurtenis''.

De gemeente Zwolle en de politie hebben nazorg geregeld voor ooggetuigen van het incident. De politie vraagt klanten die direct naar huis zijn gegaan om zich alsnog te melden.
Inmiddels is een klein bloemenmonument ontstaan bij de ingang van het winkelcentrum.