zaterdag 6 december 2014

Duizend deelnemers Stille Tocht

Aa-landen: Zo'n duizend mensen namen vanavond deel aan de stille tocht voor Zdravko Vazov, de straatmuzikant die begin deze week door 25 messteken om het leven werd gebracht.


Ook de vrouw, de drie dochters en de zoon van het slachtoffer waren aanwezig. Hartverscheurend waren de emoties van de weduwe toen zij het portret van haar man zag.


Na een paar woorden van de organisator Carola de Vries-Van Aalderen en een korte toespraak van burgemeester Henk Jan Meijer vertrok de stoet mensen, waaronder ook wijkwethouder Filip van As, voor een tocht door de straten van de wijk . Joop van Ommen, initiatiefnemer van de Herbergkrant die Zdravko verkocht, was er om de nabestaanden te ondersteunen.




Een kilometer lang lint van mensen slingerde zich door de wijk, op het laatst werd door de politie nog een langere route gepland in verband met de grote opkomst.


Na afloop legden velen bloemen bij het bloemenmonument dat is ontstaan op de plek waar de muzikant van het leven is beroofd. Ook speelde een Bulgaars trio sfeervolle muziek, waarop door velen werd mee geklapt. Sommige deelnemers prevelden dat onze wereld kapot gaat aan zinloos geweld maar het merendeel was stil en onder de indruk van de massale opkomst.